Mitt mål för 2014 – UltraVasan 90!

Nu har jag bestämt mig! Målet 2014 blir att springa UltraVasan 90 den 23/8 2014. Känns riktigt bra! I dagsläget får jag springa ca 25 km i ett sträck. Under 10 månader ska jag nu träna upp min förmåga så att min maxdistans når 90 km när det är dags att bege sig till Berga by i Sälen i slutet av augusti. Jag har använt en metod som är riktigt vass för att stämma av de mål jag sätter.

Metoden jag använder för att sätta mål heter SMART.

smart goal setting concept

Man pratar om att sätta smarta och pragmatiska mål. Förkortningen är engelsk och står för:

Specific – Specifikt och tydligt

Measurable – Mäta måleuppfyllelsen

Attainable – Genomförbart

Relevant – Är det ett relevant mål?

Time-bound – Tidsbundet

 

Mitt mål är specifikt, genomföra UltraVasan 90 23/8 innan maxtid. Mätbart är det eftersom det är 90 km jag ska springa. Genomförbart? Ja det är det. Jag lägger upp min träning nu och följer min plan, det kommer fungera. Relevant? Absolut! Det här ligger i linje med det jag gör, löpning, ultra och framförallt trail. Tidsbundet är det helt klart, 23 augusti 2014.

När du sätter mål använd gärna den här mallen och pröva målen. Är de tydliga? Vet du och andra du berättar dem för vad de innebär? Kan du mäta måluppfyllelsen? Sätt gärna delmål som du kan stämma av så du ser hur du rör dig mot ditt mål. Är de nåbara? Här får du balansera tidsramen mot förmågan att komma till målet. Kan vara bra att diskutera med någon som kan hjälpa dig vara ärlig i dina målsättningar. Är målet relevant för dig eller är det någon annan som satt dem? Ligger målet du satt i linje med vad du vill? Glöm inte att sätta en tidsgräns så att du kan stämma av ordentligt.

Roligt med målsättningar! Ser fram mot nästa löppass och att få ner planen på pränt som ska leda fram till 90 km glädje i augusti!!

Kommentar? Feed-back? Dela med dig!

%d bloggare gillar detta: