Att räkna leenden och inte kilometer – Springa med andra!

 

Godmorgon StockholmGod Morgon Stockholm!
I fredags var det en satsning runt om i Stockholm som gick ut på att man skulle erbjudas alternativa färdsätt till jobbet. Löpning, cykel och kajak var det som erbjöds från fyra olika pendelpunkter. Jag var med och ledde en grupp löpare in från Mörby Centrum till Kungsgatan där vi bjöds på en trevlig frukost och gemenskap. Det vart kanske 9 km löpning på en knapp timme, men vad roligt vi hade! Inte bara vart det en bra start på dagen, det vart en energikick rent socialt. Hoppas det initiativet kommer fortsätta!

Lågintensiv lugn lördagslöpning i UrsvikUrsvik Extreme

Lördag morgon var vi sex stycken som möttes upp klockan nio i Ursvik för at springa ett eller två varv på ett skönt spår som heter Ursvik Extreme. Namnet är tuffare än banan, men den är klart mer naturorienterad än ett klassiskt elljusspår. Vi höll ett lugnt tempo och gick i alla uppförsbackar. Ett klassiskt upplägg för ett lågintensivt långpass. Syftet är att vara ute länge och att hålla nere pulsen. Kroppen mår riktigt bra av dessa pass och fler skulle må bra av flera pass av denna typ.

 Pröva själv att hålla ett tempo som är så lugnt att du kan hålla på i minst 90 minuter. Efter ca en timme upplever man normalt ett lugn. Gå i alla backar och hål nere pulsen till 65% av max puls. Testa och berätta!

Brunnsviken 07:00

Brunnsviken runt precis när solen gick upp

Imorse var vi tre personer som möttes upp för att springa längs vattnet runt Brunnsvken. Knappt 10 grader i luften och en magisk dimma låg runt hela spåret. Vi såg kanske 10 meter ibland och sen vart det som en överraskning när fält och annat öppnade upp sig.

Vi hann prata en hel del och när vi kommit tillbaka till Bergshamra så var klockan kanske tjugo över åtta. Tror att mina medlöpare upplevde samma sak när de kom hem. Hemmet var tyst och ungdomarna sov. De hade inte ens märkt att någon lämnat huset. Jag smög in och en blåbärssmoothie senare satt jag nöjd och njöt av en stilla söndagsmorgon och en härlig helg med tre löpturer och nya bekantskaper. Bra energi inför veckan som kommer och det min klocka inte kan registrerar är det som betyder mest. Alla leenden!

Kommentar? Feed-back? Dela med dig!

%d bloggare gillar detta: