Att leda med exempel – chokladbollsteorin

Chokladbollarnas moder

Den perfekta chokladbollen serveras i Stockholm på ett café som heter Delantina och ligger på Erik Dahlbergsgatan. Vi brukar då och då äta frukost där. Bra kaffe och goda smörgåsar. Men! Det som fångar oss gång på gång är deras chokladbollar som är helt perfekta! Precis rätt mängd av allt. Sen kan man välja på om de ska vara rullade i kokosflingor eller i pärlsocker. Vet inte hur de gör, men varje gång gissar vi på ingredienser och smaker. Proportioner och temperaturer.

Om jag skulle göra egna chokladbollar och bjuda på, så skulle jag vilja att de blev som de där som de serverar på Delantina.

Chokladbollsteorin går ut på att ta till sig det som är riktigt bra och fundera på hur man kan göra det själv. Givetvis med en touch av sitt eget jag så att det blir en personlig prägel.

När det gäller ledarskap är det viktigt att tänka på att vara den ledare som jag själv vill bli ledd av. Fråga sig, hur skulle jag uppskatta att ha mig själv som chef eller handledare?

Det finns alltid rum för förbättring och att pröva nya saker. Precis som med chokladbollar. Jag har hittat ett nytt ställe närmare Strandvägen som har större varianter. De ska jag pröva i veckan och se om de har någon ny vinkel som jag kan anamma.

Stora chokladbollar

Att vara öppen för att göra saker på andra sätt, pröva nya saker och slipa på sina färdigheter och ledarskap är en positiv egenskap.

Det är chokladbollsteorin rullad och klar.

Kommentar? Feed-back? Dela med dig!

%d bloggare gillar detta: