Slow cooking – Bra för själen

Idag var jag duktigt trött när jag vaknade tidigt för att vara på gymmet 07:00 för att köra styrketräning med Jörgen. Känslan av att ha genomfört en tuff aktivitet i helgen (läs halvmaraton och lite trail running dagen efter) kändes. Insåg att jag var i behov av återhämtning, tur att jag bokat en massage idag! Bestämde mig för att genomföra passet och sen ta det lugnt efter jobbet. Så vart det.

IMG_8400

På vägen hem på eftermiddagen tog jag det lugnt och kom på att jag kanske skulle laga en gryta som jag och sonen kunde äta sen när han kom hem. Så vart det!

Underbara knappa timmen i köket med att förbereda grönsaker, kött, vin och hacka allt som skulle hackas. Fram med grytan, bryna och blanda. Sen fick den stå och småputtra ett par timmar. Till den en potatis och morotsmos med mjölk och dragon. Inget smör. Gott!

Ett underbart sätt att aktivt vila huvudet och varva ner. Ingen stress och man måste släppa allt annat och bara vara i nuet. Riktigt bra!

Har du någon maträtt som är en favorit inte bara att äta, utan att förbereda?

 

Kommentar? Feed-back? Dela med dig!

%d bloggare gillar detta: