Stresshantering i Malmö – Vila i Stockholm

Fick en riktig energikick Igår eftermiddag. Jag var på plats i Malmö för att tala om stresshantering på ett kund event. Det var Jayway, ett framgångsrikt IT bolag inom webb, mobil och cloud lösningar som bjöd in sina kunder och anställda.

Att arbeta med detta ämne kan vara nog så stressande och det blev en hel egna tester av de metoder jag sen föreslog. Bra så det inte blir ord, utan med praktik bakom dem.

Efteråt var det en hel del frågor och tankar som vi diskuterade. En spontan känsla jag fick var att egentligen skulle ämnet vara ”Återhämtningshantering”, eller hur du planerar in tillräckligt med vila för att kunna prestera på 100% och mer när det gäller.

Det är ok att planera in arbete och aktiviteter, men det som glöms bort är att vi också behöver planera in tid för att återhämta oss och vila. Lättast är att relatera till att efter ett hårt träningspass så behöver man ta det lugnt för att kroppen ska bygga upp sig igen. Att analogt föra över det till det mentala och social fungerar bra och det var en del aha upplevelser under kvällen.

Nu sitter jag på tåget och i helgen ska jag passa på att planera in lite mental vila och umgås med familj och vänner. Kanske passa på att springa ett längre pass i Stockholm. Känns bra redan nu när jag tänker på det. Kul!

Ta det lugnt du med i helgen.

Kommentar? Feed-back? Dela med dig!

%d bloggare gillar detta: